alle / TTF

TTF: (Tips Til Fotografer) Guide til et perfect fotoshoot

Her vil jeg komme med nogle af mine råd til et godt og succesfuld fotoshoot. I kan jo se om det vil være noget i kan bruge eller få inspiration af, senere kommer er også en Tips Til Modeller  ( TTM), hvor jeg vil give tips til hvad modeller kan gøre for et at opnå et godt fotoshoot.

FØR SHOOTET:

 1. Første punkt på vejen er at få lavet en Brainstorm over hvad du vil lave og budskabet. Evt. gerne med en anden, en der er nogenlunde er ligeså kreativ som dig, og helst en der har en anden smag en dig måske. Det udvider din kreativitet.
 2. Lave en udførlig moodboard, i mit tilfælde laver jeg en firkant med 9 lige store felter i, 3 øverste er hår inspirations billeder, 3 næste er make-up inspiration, 3 sidste er evt tøj eller pose.
 3. Lave et koncept sheed ( læs mere om det her ), hvor du begrænser dig selv med nogle regler evt, f.eks hvad skal den røde tråd være gennem alle billeder, hvor mange billeder skal der fremstilles til slut. En god ting er at lave en guide med hvert endelig billed, f.eks. hvor du tegner model posen og skriver lidt hvilke udtryk modellen skal havde gennem shootet. Og om det er studie eller location du skyder på
 4. Find holdet der skal udføre dit koncept/moodboard, kan varmt anbefale make-up artister fra Nicci Welsh, har bedst erfaringer med elever fra den skole. Men find også gerne en assistent til dig selv og evt en stylist. Når holdet er fundet sender du koncept-sheeedet til holdet 1-2 uger før selve shootet. Husk at bed make-up artist og evt. stylist om at møde op min. 30 min før shootet starter
 5. Sammen med holdtet kommer i med krav til modellen;  hårfarve, hår længde, højde o.s.v. Og så skriver i rundt til bureauer før i gå på facebook og søger. For modeller i bureau er for det meste bedst til at være kreativ under shoot og de brænder for det meste mere for det. Men hvis ikke der er succes med det, så vælg over facebook eller instagram ( instagram er måske bedst, da instagram kun handler om billeder, ikke om tekst)
 6. Når modellen er fundet, vælges en dag ( gerne en dag 1-2 uger efter alt er fundet til shootet) den tid kan du bruge på at studere hvilke lys der skal bruges. Få ideer fra holdet om make-up og tøj, så man er klar til shootet begynder. PS. HUSK at forklar modellen eller modellens agent hele konceptet og send gerne dit moodboard og koncept-sheed.

 

guide-til-perfecet-fotoshoot

PÅ SHOOT DAGEN:

 1. Køb snacks og drikkelse til holdet
 2. Mød op der hvor shootet skal være 1,5 timer før holdet kommer, og sæt lys op og gør klar til make-up model og sæt et lille snack bord op. HUSK MUSIK
 3. Når make-up artisten og stylist, kommer så sæt jer sammen og gør hver sæt klar, så modellen bare lige kan hoppe ned i det og ud igen.
 4. Modellern er nu kommet, og hun sidder i make-uppen, så det her du skal teste lys evt. med en assistent ( med-fotograf*) eller stylisten.
 5. Modellen er på settet, og i starter evt med nogle lidt afslappende billeder og skøre, for at løse stemningen op, samtidig kan du også få testet lyset helt færdig.
 6. Husk lad være med at tag billeder hele tiden, hver billed skal være med en støre model pose ændring, og ikke miniture bevægelse. Dette er kun med til at gøre udvælgelsen endnu mere tidskrævende.
 7. Hold tiden, hvis i i aftaler at shootet vare 4 timer så hold det til 4 timer, ellers spørg på forhånd om det ok at et evt bliver længere.
 8. Shootet er nu slut og folk pakker sammen, det her du få din assistent ( med-fotograf) til at hjælpe med at huske dine ting og pakke sammen, så du har tid til at aftale hvordan din process er angående udvælgelsen og post-production. HUSK aldrig sæt en tid/dato på hvornår du er færdig med billederne, dette skyder dig bare selv i foden. Tænk nu hvis du ikke kunne overholde det, så virker du uprofessionel.Så heller sig ” De kommer så hurtigt som muligt” eller noget i den dur.

 

EFTER SHOOTET:

 1. Husk; det er lettere at fravælge end at tilvælge ( synes jeg). Den måde jeg gør det på er at hvis jeg har 6 forskellige look, så giver jeg hvert look en farve ; rød,gul, grøn, blå, lilla, grå.
 2. Efter det tag jeg hver enkle farve, og sortere igennem 2 gange, 1.gang fjerne jeg farven på dem jeg ikke kan lide. 2. gang gør jeg det sammen så jeg kun har meget få tilbage. Dette gør jeg med hver farve ( look)
 3. Så holder jeg en pause, gerne på 1-2 dage
 4. Efter jeg har hold en pause, så beder jeg en fra holdet eller min assistent om at udvælge fra dine udvalgte, ved at give dem 4 stjerne, det vigitigt du ikke er med under deres udvælgelse, da du ikke skal påvirke deres valg, efter så udvælger du uden den anden ser det.
 5. Så finder i ud af hvor mange i har til fælles og VOILA! så burde i gerne ende op med 1 billeder pr. look. ( jeg kan bedst lide at arbejde med 1 billed pr. look )
 6. Nu går redigeringe så igang.
 7. Efter sender du dem rundt til hele holdet plus modellen eller modellens agent.
 8. HUSK at bede holdet skrive credit til hele holdet og modellen ( evt agent) det samme gør du.

 

Håber dette kunne være en inspiration på hvordan en arbejdsmetode kunne lyde på. Jeg bruger en selv nogle gange, og hver gang med succes.

Dog vælger jeg også at se bort fra den, hvis jeg en dag har lyst til at lave et mere spontant shoot, og mere legende.

Synes det godt man kan og har tid til begge.

tak for i læste og bruge tid på dette indlæg 🙂
Følg mig her gerne:

Twitter : @prasannakim

Instagram: kim_Prasanna

Facebook page: /kimprasannaphoto

500px : kimprasanna

Google+ : kim nielsen

paypal donate

 

 

 

Reklamer

Skriv din kommentar :

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s